Bij Ergotherapie Totaal behandelen we veel kinderen en volwassenen met problemen met hun sensomotorische informatieverwerking (SI) ofwel prikkelverwerking. Dit proces gaat via onze zintuigen.

Onze zintuigen zorgen ervoor dat we kunnen handelen. Met onze zintuigen nemen we waar. Als er iets in de zintuigen verstoord is, je bent bijvoorbeeld erg gevoelig of juist heel ongevoelig, kan dat problemen geven in je handelen of in je ontwikkeling. Dat kan heel erg vervelend zijn.

Met sensomotorische informatieverwerking werken we dus de hele dag. Dit gaat om het systeem van je zintuigen en wat jij er als mens, jouw lijf, en jouw gesteldheid er vervolgens mee doet.
Binnen Ergotherapie Totaal kunnen wij je helpen om dit alles in kaart te brengen. Hoe werken de zintuigen bij jou, en hoe gaan ze voor jou werken? Zodat jij beter om kan gaan met al die prikkels vandaag de dag.

Ook kijken we naar de alertheid. Die is namelijk erg belangrijk voor je waarnemen. Ben je namelijk aan het dagdromen, dan krijg je maar de helft mee van wat er om je heen gebeurt. En andersom: ben je juist hyperalert, dan krijg je alles mee zonder filter en dat is bijvoorbeeld op school tijdens een les, maar ook op je werk heel erg vervelend.

Er zijn veel manieren om moeilijkheden op die gebieden vervolgens aan te pakken. En wij gaan op zoek naar de manier voor jou. Want er is maar één jij, en dat ben jij!
We kunnen kijken naar aanpassingen in je omgeving, maar ook naar oplossingen voor jezelf. Daarnaast kunnen we zintuigen ook leren reguleren.

Voor kinderen werken we vaak met spel- en speelmateriaal. Voor volwassenen vaak met technieken en alledaagse tips, die passen in jouw agenda, omgeving en manier van leven.