Wat is ergotherapie?
Mensen zijn van nature handelende wezens die op hun eigen unieke wijze willen deelnemen in de maatschappij. Soms lukt dit niet meer goed door bijvoorbeeld een lichamelijk of psychisch probleem. Ook kan een vertraagde ontwikkeling deze zelfstandigheid belemmeren. Als het niet goed lukt om je dagen op jouw manier vorm te kunnen geven, kan een ergotherapeut je helpen om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn in dat wat jij dagelijks doet en wilt doen.

Wij kijken naar verschillende gebieden die jij gebruikt om te handelen en mee te doen in de maatschappij. Wanneer je vastloopt op een bepaald gebied, of dreigt vast te lopen, dan worden wij ingeschakeld.

Deze hulpvraag kan zich op verschillende gebieden voordoen. Denk bijvoorbeeld aan het zelfstandig zijn/worden, prikkelverwerking, concentratie, (fijne) motoriek, planning, vermoeidheid en stress.

Ergotherapeuten zijn experts in het handelen maar kijken vooral ook naar de omgeving van jou en betrekken die, zo nodig, ook bij de behandeling. Wij brengen jouw wensen en mogelijkheden in kaart en werken samen met jou aan een leven dat bij jou past.
Een behandelplan is dus altijd specifiek gericht op jou als uniek persoon in jouw omgeving.
Binnen onze praktijk Ergotherapie Totaal zijn we gespecialiseerd in sensomotorische informatieverwerking. We vertellen je daar graag meer over!

Ergotherapie totaal

Bij Ergotherapie Totaal hebben wij een paar belangrijke pijlers, waar onze werknemers natuurlijk 100% achter staan.

Een geheel

Jij en je omgeving zijn 1 uniek geheel.
We nemen altijd de omgeving mee in onze ondersteuning. Ieder mens en iedere situatie is uniek, dit nemen we dan ook altijd mee in onze behandelingen.

Kansen

Onze focus ligt op de mogelijkheden.
We onderzoeken waar je krachten liggen en versterken deze. We leggen de focus op de mogelijkheden, wat kan er wél en hoe kunnen we dit vormgeven.

Samen

Samen komen we verder.
Een open en eerlijke communicatie is de basis, zo komen we écht verder. Ook de samenwerking met evt. andere betrokken hulpverleners is een must.